Onze facebook pagina
Les Hirondelles Morvan | Voor een heerlijk verblijf in Midden-Frankrijk

Meer van Pannecière

       

Het meer van Pannecière is het grootste meer van het regionale Park de Morvan (520 ha). Met een lengte van 7,5 km strekt het zich uit tot aan vier gemeentes : Chaumard, Corancy, Montigny-en-Morvan et Ouroux-en-Morvan.

Genesteld in de Yonne vallei, een dal dat wordt gevormd door kleine bergen, op een afstand van slechts enkele kilometers van Château-Chinon, leent de plek zich uitstekend voor een grote variëteit aan activiteiten, met name in de buitenlucht. Het meer is zo rustig en visrijk dat de vissers er verknocht aan zijn. Ieder seizoen heeft het zijn eigen charme, een genot voor fotografen en eenieder die er oog voor heeft. Met een bezoek aan het meer van Pannecière bezoekt u een wereld van rust en ontspanning.

De stuwmeer en het meer van Pannecière

Na de grote overstromingen van de Seine, zoals die in 1910 van Parijs, werd besloten om dammen te bouwen in de rivieren die in de Seine uitstromen, om zo het waterpeil te kunnen reguleren. Zo begonnen de werkzaamheden aan de dam (barrage) van Pannecière in 1939. Tijdens de oorlog moesten deze twee maal worden onderbroken. Uiteindelijk was de bouw gereed in 1949.

In 1950 is een hydro-elektrische energiecentrale door de E.D.F. (de franse elektriciteitsmaatschappij) in gebruik genomen. De barrage wordt beheerd door een publieke organisatie, genaamd "Les Grands Lacs de Seine ". Deze verenigt in zich de departementen Parijs, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis en Val-de-Marne.